Begin 2016, een nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe plannen. Het idee zat al langer ergens in mijn hoofd meen ik, maar ineens begaven we ons in een stroomversnelling. Voor ik het wist zat ik na mijn eerste trip naar Marokko alweer in het vliegtuig, op weg om ook deze droom waar te maken.

Het glorieuze plan voor Bahja bootz ontstond ergens tussen mijn collega’s, druk waren we aan het brainstormen. We wilde samen aan een volgend avontuur beginnen, en ineens ging mijn lampje aan. Eerlijk gezegd dacht ik er makkelijker over als dat het uiteindelijk bleek te zijn. Echt weer iets voor mij.. 😉
Maar ik liet me niet meer van de wijs brengen, en we breidde ons team razendsnel uit met een tweetal zeer ervaren en getalenteerde schoenmakers. Ik dacht, ik spring gewoon nog een keer in het diepe 😉

Uren lang hebben we de juiste materialen uitgezocht, de juiste kleuren en de beste kwaliteit kleden. Met het gevolg dat uit het niets er ineens een sample stond van onze Bahja bootz 🙂

De naam was toen nog niet bedacht.. En ook daar ging ik eens even goed voor zitten, want ik moest met al mijn wilde ideeën toch iets gezelligs en unieks kunnen verzinnen?
Onze laarzen worden gemaakt van vintage Boucherouite kleden die we zelf bewerken. (ik hoor jullie denken, Boucherou.. watte???)

Nou, dat zit dus zo:
Deze kleden werden vroeger dan weer handgeknoopt en gemaakt van dekens en allerhande stoffen. De patronen en kleuren vond ik geweldig, en ik begon dus hardnekkig allerlei tropische namen te verzinnen met een klank naar deze kleden.
Het leek natuurlijk helemaal nergens op wat ik verzon, tot ik ineens op een grijze, nederlandse ochtend op Bahja kwam. Ik zocht het op en het bleek een Arabische naam te zijn met de betekenis happiness.”
En toen mijn collega’s mij vertelde dat “mijn” stad Marrakech door hun ook wel Bahja city werd genoemd was ik om, dit moest het zijn. Geen enkele naam zou beter kunnen passen en meer kunnen symboliseren.

Nadat het logo was ontworpen, een authentieke handbrandstempel was gemaakt ( die ik per ongeluk nog bijna meenam in de cabine van het vliegtuig, en ik zeker weet dat dit NIET gewaardeerd zou gaan worden) ben ik razendsnel terug gevlogen naar mijn collega’s die op dat moment al hard aan het werk waren.
Zenuwachtig, dat was ik. Want zou het worden zoals ik het bedoeld had? Godzijdank was het antwoord JA!
Ongelofelijk trots ben ik op ons hele team, die voor de eerste collectie het halve atlas gebergte hebben verzet om alles af te krijgen.
Kippenvel kreeg ik van de echte, ijzersterke ambacht die onze laarzen als extra stempel opgedrukt kregen, een stukje authenticiteit waarvan ik wist dat het onmiskenbaar zou zijn voor Bahja Bootz.
En het biedt mij wederom een kans om te doen waar ik het meest gelukkig van wordt, samen met mijn collega’s mooie, pure en creatieve dingen maken.

Inmiddels is de eerste collectie in Nederland en sindsdien gaat het snel, gelukkig worden jullie net zo happy van Bahja bootz als wij en we zijn nu dan ook druk een selectie aan het maken van shops waar onze bootz een plaatsje zullen gaan krijgen!
We zijn bezig met een vervolg op de spring/summer collectie en ook met de najaars/winter collectie 2016.
We hopen jullie dus vanaf nu ontzettend blij te kunnen gaan maken met nog meer bohemian handmade happiness!

Na de lancering op de Ibizaxperience in Eindhoven hebben we er bewust voor gekozen om de laarzen nog niet online te plaatsen. De aanvragen gingen zo snel en Facebook en Instagram bleken wederom een machtig medium om Bahja bootz  onder de aandacht te brengen.
Maar goed nieuws! We zijn voorzichtig een begin aan het maken om alle bootz online te krijgen, zodat jullie straks via www.globaltreasures.nl jullie favoriete paar kunnen scoren! 🙂

Voor nu wil ik in ieder geval iedereen alvast onzettend bedanken voor al jullie complimenten, aanmoedigingen, lieve woorden, schoppen onder mijn kont omdat ik door alle drukte soms onuitstaanbaar ben geweest (denk ik zelf) en voor alle inspiratie die ik haal uit jullie nooit ophoudende steun!

En voor iedereen die al ronddanst op onze laarzen, maak er een feestje van!

Het begin met Bahja bootz is gemaakt, en er volgt nog heel veel moois!

X Angelique