EXPLORE THE AUTHENTIC COLORED SAND DUNES OF ERG CHEBBI

HEAR THE SILENCE, FEEL THE MAGIC

DAG 1

MARRAKECH, TIZI N’TICHKA, AIT BEN HADDOU, OUARZAZATE, AGDEZ

We vertrekken ’s morgens vanuit je riad in Marrakech om het prachtige landschap van het Hoge Atlasgebergte en de Tizi n’ Tichka-pas (2260 M) over te steken en de UNESCO-werelderfgoedplaats van de ksar van Ait Ben Haddou te bereiken. Dit is een ommuurd dorp en tevens het toneel van beroemde filmproducties zoals Gladiator en Game of Thrones. Na een bezoek aan de Kasbah en een lekkere lunch rijden we verder naar het dorp Agdez via de prachtige bergen van de Anti Atlas. Diner en overnachting in een prachtige kasbah.

DAG 2

AGDEZ, DRAA VALLEY, ZAGORA VALLEY, CHEGAGA

Na het ontbijt rijden we door het hart van de Draa-vallei om de oude weg van de karavanen te verkennen. We zien er talrijke oude kashba’s, die een mooi contrast vormen met het frisse groen van de palmbomen. We stoppen voor een lunch in Zagora. Na de lunch verlaten we de hoofdweg om verder te rijden van M’hamid naar de hoogste duinen van Chegaga, waar je een onvergetelijke kameelrit zult hebben. Diner en overnachting op een Berber-camping.

DAG 3

CHEGAGA, FOUM ZGUID, TAZNAKHT, MARRAKECH

Als je vroeg genoeg wakker wordt, kun je de prachtige zonsopgang op de hoogste duin van Chegaga zien. Na het ontbijt zullen we de rotswoestijn oversteken om het dorp Foum Zguid te bereiken. We stoppen in Taznakht, de hoofdstad van de berber tapijten, om te lunchen. Na de lunch rijden we via het Atlasgebergte terug naar Marrakech.

Marrakech is een stad van vele contrasten! Het 1001 nacht gevoel was nog nooit eerder zo dichtbij! 
Maar er is meer! Zoveel meer! Buiten Marrakech is er een wereld en een landschap dat absoluut ontdekt moet worden, door jou! Het Atlasgebergte, kleine dorpjes met de liefste mensen, prachtige natuur en natuurlijk de Sahara woestijn.

En wij gaan je overal mee naar toe nemen!

  

Salaam aleikoem!
Heb je interesse in 1 van onze meerdaagse reizen vanuit Marrakech of wil je misschien meer maatwerk?  Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wij weten de weg in Marrakech en helpen jou heel graag!

Global Treasures
(geen bezoekadres)

Walkvat 68
5131 GH  Alphen (NB)
Nederland

06 - 27 01 59 73
info@globaltreasures.nl

KvK 61872865

MARRAKECH WEATHER