3 Day trip Marrakech – dades vally – merzouga – Marrakech

Dag 1

Vertrek vanuit Marrakech in de ochtend waar we door het prachtige landschap rijden en de hoge atlasbergen en de TIZI NTICHKA PASS (2260m hoog) over zullen gaan. We rijden door de Imini-vallei naar de KSAR o Ait Ben haddou waar we stoppen voor de lunch en een bezoek. Na de lunch en het bezoek aan de Ait Ben Haddou gaan we richting de dades vallei en de weg van duizend kasbah’s, de SKOURA PALMERY en rozenvallei. Aan het eind van de middag zullen we dades bereiken en dineren we in een mooi hotel.

Dag 2

Na het ontbijt rijden we naar de Todra Gorges, de hoogste kloven in Marokko (300M) hoog. We zullen diverse stops maken op mooie plekken om foto’s te maken en we zullen de palmery bezoeken. We maken een wandeling en drinken een kopje thee bij een berberfamilie. Nadat we naar Touroug zijn gereden om te lunchen, bezoeken we enkele kilometers verderop een oud irrigatiesysteem. Na dit bezoek gaan we naar Merzouga waar je een kamer hebt om je bagage te stallen. Je rijdt op de rug van een kameel vanaf het hotel naar het midden van de duinen. Daar vindt het diner plaats en breng je de nacht door in een berbertent.

Dag 3

Als je vroeg genoeg wakker wordt, kun je de prachtige zonsopgang boven op de erg chebbi-duinen zien. Deze is wel 250 meter hoog! Dan rijd je op de rug van een kameel terug naar het hotel voor het ontbijt en een douche. Daarna rijden we richting het westen naar Ouarzazate via RISSANI, Alnif tazarine, NKOB. We rijden over de oude weg van de karavanen in Draa Valley om zoveel mogelijk oude kasbah te verkennen. We zullen gaan lunchen in een van hen (16e EEUW). Na de lunch rijden rijden we door het prachtige landschap van anti-atlasbergen en steken het hoge Atlasgebergte over om aan het einde van de middag Marrakech weer te bereiken.

Marrakech is een stad van vele contrasten! Het 1001 nacht gevoel was nog nooit eerder zo dichtbij! 
Maar er is meer! Zoveel meer! Buiten Marrakech is er een wereld en een landschap dat absoluut ontdekt moet worden, door jou! Het Atlasgebergte, kleine dorpjes met de liefste mensen, prachtige natuur en natuurlijk de Sahara woestijn.

En wij gaan je overal mee naar toe nemen!

  

Salaam aleikoem!
Heb je interesse in 1 van onze meerdaagse reizen vanuit Marrakech of wil je misschien meer maatwerk?  Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wij weten de weg in Marrakech en helpen jou heel graag!

Global Treasures
(geen bezoekadres)

Walkvat 68
5131 GH  Alphen (NB)
Nederland

06 - 27 01 59 73
info@globaltreasures.nl

KvK 61872865

MARRAKECH WEATHER