Adventure of the ancient caravans

FOLLOW THE TRAIL OF THE OLD CARAVANS
EXPERIENCE THE BERBER SPIRIT

DAG 1

MARRAKECH, OUARZAZATE, SKOURA, DADES

We vertrekken ’s morgens vanuit het hotel in Marrakech voor het oversteken van het spectaculaire hoge Atlasgebergte met zijn prachtige landschap. Onderweg zullen we verschillende stops hebben, zodat je de gelegenheid hebt om foto’s te maken van de prachtige uitzichten. Via Imini Valley bereiken we Ouarzazate, het Hollywood van Afrika, waar we ook zullen lunchen. Na de lunch vervolgen we onze reis naar de Dades-vallei via Skoura Palmery en Rose Valley. We verlaten de hoofdweg en rijden dwars door de palmery om de weg van duizend Kasbahs te verkennen, waar we talloze oude kashba’s zullen vinden. Zij vormen een prachtig contrast met het frisse groen van de palmbomen. We bezoeken Amridil Kasbah in Skoura, een prachtige kasbah uit de 17e eeuw. We zullen Dades bereiken tegen het einde van de middag. Diner en overnachting in een leuk hotel.

DAG 2

DADES GORGES, TOGRA GORGES, MERZOUGA

Na het ontbijt rijden we naar de Togra-kloven, de hoogste kloven in Marokko (300 m hoog), onderweg zullen we verschillende stops maken om je de kans te geven foto’s te maken op panoramische locaties. We zullen een wandeling maken in de palmery en een kopje thee nemen bij een Berber-familie, voordat we verder naar Touroug rijden voor een lunch. We zullen een oud irrigatiesysteem bezoeken waarna we onze weg vervolgen naar Merzouga, waar je een kamer krijgt om je bagage te stallen. Dan begint de magische ervaring van een kameeltocht over de duinen naar onze camping in het midden van de duinen waar we zullen dineren en de nacht onder een miljoen sterren door zullen brengen.

DAG 3

MERZOUGA, OUARZAZATE, RISSANI, DRAA VALLEY, OUARZAZATE

Als je vroeg genoeg wakker wordt, kun je de prachtige zonsopgang zien. De terugkeer naar het hotel zal weer op de rug van een kameel zijn. Na het ontbijt en een douche rijden we terug naar het westen naar Ouarzazate via Rissani en enkele typische dorpjes zoals Tazzarine en Nkob). Vervolgend zullen we de grootste en langste Palmery van de Draa-vallei bereiken. We zullen lunchen in Nkob, de oudste van 45 kashba’s. In de Draa-vallei volgen we de oude weg van de karavanen. Onderweg zullen we verschillende stops maken om je de gelegenheid te geven foto’s te maken of gewoon te genieten van het fantastische landschap. Aan het einde van de middag bereiken we Ouarzazate. Nacht en diner in een mooi hotel.

DAG 4

OUARZAZATE, AIT BEN HADDOU, TELOUET, MARRAKECH

Vertrek na het ontbijt vanuit Ouarzazate. Het eerste bezoek is de ksar van Ait Ben Haddou, een ommuurd dorp dat wordt vermeld als een UNESCO-werelderfgoedlocatie en tevens het toneel is van beroemde filmproducties zoals Gladiator en Game of Thrones. Na het bezoek rijden we door de Ounila-vallei om onze tweede stop in Telouet te bereiken. Telouet kasbah, het luxe huis van de Pasha glaoui wat we ook zullen bezoeken. Na het bezoek en de lunch rijden we via het Hoge Atlasgebergte terug naar Marrakech, waar we aan het einde van de middag weer aan zullen komen.

Marrakech is een stad van vele contrasten! Het 1001 nacht gevoel was nog nooit eerder zo dichtbij! 
Maar er is meer! Zoveel meer! Buiten Marrakech is er een wereld en een landschap dat absoluut ontdekt moet worden, door jou! Het Atlasgebergte, kleine dorpjes met de liefste mensen, prachtige natuur en natuurlijk de Sahara woestijn.

En wij gaan je overal mee naar toe nemen!

  

Salaam aleikoem!
Heb je interesse in 1 van onze meerdaagse reizen vanuit Marrakech of wil je misschien meer maatwerk?  Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wij weten de weg in Marrakech en helpen jou heel graag!

Global Treasures
(geen bezoekadres)

Walkvat 68
5131 GH  Alphen (NB)
Nederland

06 - 27 01 59 73
info@globaltreasures.nl

KvK 61872865

MARRAKECH WEATHER