Desert, Atlas and Waterfalls Adventure

Dag 1

MARRAKECH, OUARZAZATE

Vertrek vanuit je hotel of riad vanuit Marrakech om 8 uur ’s ochtends voor het doorkruisen van het prachtige landschap van het Hoge Atlasgebergte en het passeren van de Tizi n Tichka pas (2260 m). Onderweg zullen we verschillende stops hebben om je de gelegenheid te geven foto’s te maken van de spectaculaire uitzichten. Het eerste bezoek is de kasbah van Pacha glaoui in Telouet. Na dit bezoek rijden we door de Ounila-vallei naar de ksar van Ait Ben Haddou die is geselecteerd als werelderfgoed van de UNESCO. Na de lunch bezoeken we de ksar. We rijden naar Ouarzazate waar je de nacht doorbrengt in een prachtige riad.

Dag 2

Ouarzazate, Draavallei, merzouga woestijn.

Na het ontbijt rijden we vanuit de Ouarzazate stad – die bekend staat als een stad zonder lawaai – voor het doorkruisen van het vulkanische landschap van anti-atlasbergen We zullen Agdez bereiken waar de grootste palmboomgaarden in Marokko liggen (200 km lengte), daarna rijden we over de oude weg van de karavanen om zoveel mogelijk oude kasbah’s te zien. Helaas zijn de meeste tot ruïnes vervallen. We nemen de oostelijke weg naar de Merzouga woestijn en passeren vele dorpen. We stoppen in Alnif om te lunchen. Daarna gaan we verder naar de woestijn waar je een pauze in een hotel krijgt voordat je de kameelrit naar de Berber-camping in het midden op de duinen start. De avond en het diner brengen we door in de Nomad-tenten onder een hemel van sterren.

Dag 3

Merzouga, todra George’s, dades valley,

Als je vroeg genoeg wakker wordt, kun je de prachtige zonsopgang vanaf een grote duin zien. Dan rijd je de kamelen terug naar het hotel waar je een kamer hebt om te kunnen douchen. Na het ontbijt rijden we naar het westen, naar de vallei van George en Dades, langs Arfoud stad, de hoofdstad van fossielen. We stoppen onderweg om een ​​oud irrigatiesysteem te bezoeken en we vervolgen onze reisdag naar todra, waar we lunchen en wandelen in de hoogste kloven. Daarna rijden we naar de Dades-vallei voor de overnachting in een prachtig hotel.

Dag 4

Dades Valley, rose valley AMJGAG GORGES, ouzoud waterfalls.

Na het ontbijt rijden we vanuit Dades off-road verder naar de Rozenvallei en bezoeken we een Nomaden-familie in hun grotten. We rijden naar het noorden om de gorges van AMJGAGA en de hoge atlasbergen over te steken. We komen langs kleine typische dorpjes zoals Amskar. We zullen een hoogte van 3000 m bereiken. Onderweg zullen we verschillende stops hebben voor het maken van foto’s. We zien hier de locals die op een eenvoudige manier landbouw bedrijven met behulp van hun (muil-)ezels. We zullen lunchen in Ait bougmaz (happy valley) en zullen verder naar Ouzoud rijden

Dag 5

Ouzoud watervallen, imi n’ifri, Marrakech

Na het ontbijt beginnen we aan onze wandeling om de hoogste watervallen in Marokko te ontdekken. Je kunt de berber apen (makaken) zien en de lokale bevolking, die werkt aan hun landbouwvelden. Na het bezoek rijden we naar imi n’Ifri voor het bekijken van een natuurlijke brug met zijn grotten. We zullen daar ook verschillende soorten vogels kunnen bewonderen. We lunchen op weg terug naar Marrakech om je aan het einde van de middag af te zetten in je accommodatie.

Marrakech is een stad van vele contrasten! Het 1001 nacht gevoel was nog nooit eerder zo dichtbij! 
Maar er is meer! Zoveel meer! Buiten Marrakech is er een wereld en een landschap dat absoluut ontdekt moet worden, door jou! Het Atlasgebergte, kleine dorpjes met de liefste mensen, prachtige natuur en natuurlijk de Sahara woestijn.

En wij gaan je overal mee naar toe nemen!

  

Salaam aleikoem!
Heb je interesse in 1 van onze meerdaagse reizen vanuit Marrakech of wil je misschien meer maatwerk?  Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wij weten de weg in Marrakech en helpen jou heel graag!

Global Treasures
(geen bezoekadres)

Walkvat 68
5131 GH  Alphen (NB)
Nederland

06 - 27 01 59 73
info@globaltreasures.nl

KvK 61872865

MARRAKECH WEATHER