5 Day trip South Morocco

Dag 1

MARRAKECH, OUARZAZATE

Vertrek vanuit Marrakech voor het oversteken van het Hoge Atlasgebergte. We bezoeken de Kasbah van Pascha Glaoui in Telouet en de Ksar van Ait Ben Haddou, een ommuurd dorp dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en tevens het toneel is van beroemde filmproducties zoals Gladiator en Games of Thrones. Het derde bezoek van deze dag zullen de bioscoopstudio’s van Ouarzazate zijn. We zullen uw hotel in Ouarzazate aan het begin van de avond bereiken.

Dag 2

OUARZAZATE, SKOURA VALLEY, DADES, TODRA GORGES

We vertrekken van de kloven van Ouarzazate naar Todra langs Skoura Palmery, waar u zult stoppen om een ​​16e-eeuwse kasbah te bezoeken. We vervolgen onze weg naar Rose Valley, waar we de hoofdweg verlaten om een ​​opwindende offroad-rit te maken en  een ​​nomadenfamilie te bezoeken. Zodra we Dades Gorges bereiken, zullen we lunchen, de kloven bezoeken en een wandeling maken in het prachtige landschap. We bereiken de Todra Gorges aan het einde van de middag om de nacht door te brengen.

Dag 3

TODRA PALMERY, MERZOUGA

Na het ontbijt maken we een wandeling in Todra Palmery en de kloven en stoppen we voor een kopje thee bij een lokaal gezin. We gaan verder of weg naar Merzouga. We lunchen in een berber dorp. In Merzouga krijg je een kamer om je bagage op te zetten en begin je de magische ervaring van een kameeltocht naar het midden van de duinen en de nacht doorbrengen onder de miljoen sterren. Nacht en diner in Berber-tenten

Dag 4

MERZOUGA, RISSANI, TAZARINE, DRAA PALMERY, KASBAH VAN 16 EEUW

Vertrek in de ochtend van Merzouga naar Agdez via Rissani, de bakermat van de Alaouite-dynastie en het dorp Tazarin waar ze de film Babel opnamen. We stoppen voor een lunch in Nkob, het dorp van 45 kashba’s. Na de lunch en het bezoeken van de kasbah vervolgen we onze weg naar Draa Palmery, de beste en grootste palmery in Marokko. We rijden op de oude weg van de karavanen. Diner en overnachting vinden plaats in een 16e-eeuwse kasbah.

Dag 5

OUARZAZATE, MARRAKECH

Na het ontbijt maken we een wandeling in de palmery voordat we onze weg verder vervolgen. We doorkruisen het prachtige landschap van het Anti Atlas-gebergte om Ouarzazate te bereiken. We krijgen ook de gelegenheid om Fint Oasis te bezoeken. Na de lunch rijden we terug naar Marrakech via het Hoge Atlasgebergte en bereiken we uw hotel aan het eind van de middag.

Marrakech is een stad van vele contrasten! Het 1001 nacht gevoel was nog nooit eerder zo dichtbij! 
Maar er is meer! Zoveel meer! Buiten Marrakech is er een wereld en een landschap dat absoluut ontdekt moet worden, door jou! Het Atlasgebergte, kleine dorpjes met de liefste mensen, prachtige natuur en natuurlijk de Sahara woestijn.

En wij gaan je overal mee naar toe nemen!

  

Salaam aleikoem!
Heb je interesse in 1 van onze meerdaagse reizen vanuit Marrakech of wil je misschien meer maatwerk?  Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wij weten de weg in Marrakech en helpen jou heel graag!

Global Treasures
(geen bezoekadres)

Walkvat 68
5131 GH  Alphen (NB)
Nederland

06 - 27 01 59 73
info@globaltreasures.nl

KvK 61872865

MARRAKECH WEATHER