Travel tips

Reisdocumenten Marokko:

Eu & Uk, Australië en Nieuw Zeeland, China, Canada en VS inwoners hebben geen visum nodig om Marokko binnen te komen. Vraag de ambassade om meer informatie wanneer u uit een ander land komt. Bij het binnenkomen of verlaten van Marokko, moet u een formulier invullen (hieraan zijn geen kosten verbonden).

Klimaat en temperatuur:

Het klimaat in Marokko is droog. De meeste regenval vindt plaats tussen november en maart. De temperaturen variëren per seizoen en per locatie. De zuidelijke en woestijngebieden kunnen tijdens de zomermaanden extreem hoge temperaturen bereiken. De hogere hoogten van de bergen zijn koeler in de zomer en  er valt zelfs sneeuw in de winter. De lente is de meest aangename tijd om Marokko te bezoeken. Temperaturen zijn overdag warm en koel tijdens de nachten.

Gezondheidszorg:

Er is geen vaccinatiebewijs vereist voor bezoekers uit Europa of Amerika. Anti-malaria behandeling is niet vereist. Als u medicijnen voorgeschreven krijgt, is het aan te bevelen een medisch paspoort mee te nemen. Flessen water wordt aanbevolen boven kraanwater.

Valuta / Geldzaken:

Marokkaanse valuta is de Dirham. Geldautomaten en betaalautomaten zijn overal in Marokko beschikbaar. Creditcards zoals Visa, MasterCard worden in sommige hotels en restaurants geaccepteerd. Traveller-cheques worden niet geadviseerd, omdat het moeilijk is om banken te vinden die ze kunnen verzilveren. Sommige hotels kunnen ze inwisselen, maar de commissietarieven zijn hoog dus dat is niet aan te raden. Ga voor actuele wisselkoersen voor uw land naar www.wisselkoers.nl.

Elektriciteit:

220/250 volt / Hz – adapter is mogelijk vereist en / of Europese adapter (2 ronde stekkers).

Eten:

Marokkaans eten is zowel gezond als heerlijk. Sommige typische gerechten die je overal zult tegenkomen zijn:

  • Couscous – een tarwekorrel gestoomd en geserveerd met een dunnere vlees- of groentestoofpot.
  • Tajine – een smakelijke stoofpot gekookt in kegelvormige potten van aardewerk, met groenten, kip of rund of lam.
  • Brochettes – spiesjes van rund, lam of kip gekookt op open vuur.
  • Harira – een dikke soep op basis van bonen.
  • Berber-omelet – een mengsel van tomaten, uien, eieren en kruiden, soms pittig, gekookt in olie.
  • Berber whiskey – Groene thee gebrouwen met verse munt. Marokkanen houden erg van zoete thee. Als je de voorkeur geeft aan minder suiker, vraag het dan gewoon.
  • Koffie wordt sterk en kort geserveerd, met of zonder melk, met suiker apart geserveerd. Als u niet van zeer sterke koffie houdt, vraag om extra water.
  • Alcohol is niet overal verkrijgbaar. Grotere stadssupermarkten verkopen alle soorten alcohol, hoewel de wijn beperkt is tot Frans en Marokkaans.


Wat mee te nemen en te dragen:

Kleding af te stemmen op het seizoen: koele luchtige en comfortabele kleding in de zomer. In de winter neem je een extra jasje mee voor als de nachten koud worden. Het Atlasgebergte wordt ’s nachts echt koud – dus pak warme kleding in als je daar gaat wandelen.

Houd er rekening mee dat Marokko een islamitisch land is en een bescheiden type kleding het meest geschikt is. Vermijd provocerende, te blote kleding. Respect voor de lokale gebruiken in dit gastvrije land wordt zeer gewaardeerd. Toegang tot Moskeeën en heilige plaatsen is bijvoorbeeld verboden voor niet-moslims.  Sport/wandelschoenen zijn ideaal schoeisel, maar in de duinen is lopen op je blote voeten het meest praktisch.

Een tulband beschermt je tegen de zon en het zand. Onderweg heb je ook de mogelijkheid om er 1 te kopen.

Een kleine rugzak is geschikt om ’s nachts door de woestijn te trekken.

Een zonnebrandproduct van goede kwaliteit, een zonnebril en een EHBO-set zijn ook goed om mee te nemen.

Een Zwitsers zakmes, een kleine zaklantaarn, een aansteker en een zaklamp zijn altijd handig.

Diepvries (zipper) zakjes om uw apparatuur zoals uw camera of mobiele telefoon te beschermen tegen het zand.

Marrakech is een stad van vele contrasten! Het 1001 nacht gevoel was nog nooit eerder zo dichtbij! 
Maar er is meer! Zoveel meer! Buiten Marrakech is er een wereld en een landschap dat absoluut ontdekt moet worden, door jou! Het Atlasgebergte, kleine dorpjes met de liefste mensen, prachtige natuur en natuurlijk de Sahara woestijn.

En wij gaan je overal mee naar toe nemen!

  

Salaam aleikoem!
Heb je interesse in 1 van onze meerdaagse reizen vanuit Marrakech of wil je misschien meer maatwerk?  Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wij weten de weg in Marrakech en helpen jou heel graag!

Global Treasures
(geen bezoekadres)

Walkvat 68
5131 GH  Alphen (NB)
Nederland

06 - 27 01 59 73
info@globaltreasures.nl

KvK 61872865

MARRAKECH WEATHER